Имало едно време.. или романтичната история на роклите – част I

\"Дамски

Всички казват, че трудните времена раждат силни хора, но нека погледнем на тази сентенция от друг ъгъл, а именно – трудните времена раждат осъзнати хора. Тайната се крие в моделиране на самосъзнанието и значимо реорганизиране на приоритетите, вследствие на рязко променения ракурс на ежедневието. С други думи казано – пандемията ни донесе свобода. Освободи психиката ни от злободневната тематика, карайки ни да мечтаем и да се борим за съдържателност. Сега, на прага на пролетта на новото време, ние сме готови да с пълни сили да се насладим на тази нова гледна точка. Тенденциите пролет-лято 2022 са олицетворение на този порив към свобода и мечтателност, прокрадващ се във всеки детайл от облеклото, а за най-осезаемо присъствие отново можем да разчитаме на роклите.

С викториански привкус – дамски ефирни рокли

Разравяйки се надълбоко из архивите с избелели черно-бели снимки, модните дизайнери успяха да прокарат викторианския стил из модните страници на 21-ви век. Дойде времето да изтупаме праха от ефирните рокли, преливащи от драперии и набори, и да посрещнем приглушените стъпки на пролетта. Този тип рокли внасят магнетичното усещане за романтика и свобода, противопоставяйки се на динамиката в ежедневието.

\"Дамски

В съответствие с модните настроения за последните 100 години, дори и свободата при викторианските модели рокли се отличава с още по-висока степен на освободеност. Традиционно прибраните по шията деколтета с къдрички и силното присъствие на буфан ръкавите, париращи всяка възможност за показност, са елегантно преоформени в по-отворени и понякога дори дръзко изрязани деколтета и все така пищни, но същевременно скъсени ръкави. Тук имаме възможността да се доверим и на модели рокли с тънки презрамки, подчертаващи провансалската идилия във визия, загатваща за крепката романтика, чието присъствие деликатно се крепи върху нежността на голите рамена.

Подвластни на баланса, дизайнерите са запазили и моделите с прибрани якички и дълги ръкави, като тук най-често разчитаме на ограничената дължина на роклите, подчертаваща дължината и съвършенството на крака. Атрактивността зад тази колаборация от придворен стил и секси излъчване ги прави едни от най-актуалните предложения за прохладните пролетно-летни вечери, когато имаме възможността да изпъкнем, прикрити зад многопластовото очарование на къдри и драперии. За да завършим романтичната визия, очертана от късите, но силно класически викториански модели рокли, можем да използваме както елегантни и изчистени стилето обувки, така и бохо присъствието на вечния фаворит за сезона – еспадрилите.

Разгледайте и категорията ни за дамски рокли и изберете от нашите модни предложения!

С викториански привкус – дамски ефирни рокли

Leave a Comment

КОЛИЧКА