Имало едно време.. или романтичната история на роклите – част III

Дамски плетени рокли: естетика на една кука

\"Дамски

Вече стана ясно, че гардеробът ни се нуждае от пълна промяна, защото този сезон имаме привилегията да се докоснем до иновативния подход на дизайнерите. След две години принудителен отпуск от светския живот, не можем да си позволим да отпразнуваме свободата с пораженческата нагласа, че ще преоформим леко наложилите се досега тенденции. Нуждаем се от нещо ново, нещо ексцентрично, което да постави началото на новото време и новия светоглед. Разбира се, колкото е ново, толкова е и ретро – в това се крие романтиката на модните тенденции. Въпреки това не можем да се похвалим, че в скоро време ни се е налагало да вадим преждата и куките, а най-вече, за да плетем рокли.

Най-летните аксесоари отведнъж се превърнаха в ожесточена конкуренция на зимните пуловери, взаимствайки от всички техники, придаващи на текстурите уникалност и закачлив привкус. Плетените рокли и бански костюми са един от най-силните аспекти в завръщането на бохо културата на модните подиуми, утвърждавайки устойчивия лайфстайл през последните години. Очарователното при тези модели рокли е възможността да очертаем съвършенството на силуета, благодарение на разнообразните техники, предавани като богатство през поколенията. Този дар от нашите предци в момента оживява като една от най-успешните тенденции, а успехът ѝ се крие зад интригуващите кройки и фигури на плетивата. Дори да сме изгубили от ефирността на ленените рокли, ние отново можем да разчитаме на усещането за свобода, което ни придават плетивата. Благодарение на уникалността на тези материи ние можем да се насладим на комфорта на изваяния силует, защото колкото и да е прилепнало, плетивото умело успява да тушира деликатните несъвършенства по фигурата.

\"Дамски

Дамски плетени рокли: сезонът на райетата

За да парираме малко романтичната нагласа, която през пролет-лято 2022 ни превръща в герои от английската класика, пред нас се очертават и някои по-минималистични тенденции, които да ни придържат към реалността. Райетата са „безопасната зона” на сезона, която може да бъде имплементирана във визията на всяка една от останалите тенденции. Независимо дали става въпрос за ленени или плетени рокли, райето запазва своя разкош във всяка една комбинация.

Плетивото е особено благодатна материя за пъстър раиран принт, поради нежното пречупване на яркостта на цветовете през призмата на нишките. Освен при роклите на пролет-лято 2022, тази тенденция е още по-силно застъпена при бохо моделите бански костюми. В духа на винтидж естетиката, можем да разчитаме на този детайл при пресъздаването и на пин-ъп визия с прилепнала в горната си част рокля, по чиято клоширана пола контрастират бели и черни ивици. В зависимост от избора ни на райе, ние акцентираме върху обем или дължина. Илюзията е едно от основните предимства на този принт, но само ако съумеем да го носим по правилния начин.

Разгледайте и категорията ни за дамски рокли и изберете от нашите модни предложения!

Дамски плетени рокли: естетика на една кука

Дамски плетени рокли: сезонът на райетата

Leave a Comment

КОЛИЧКА