Плаж, море и аксесоари – част I

Латинската дума „аксесоар“ се настанява в света на модата през далечната 1896 година, но изминават близо сто години, преди тя да придобие значението, което ѝ придаваме сега. Към края на миналия век, когато се появяват и първите модни компании, съсредоточени единствено върху производството на аксесоари, повечето хора вече знаят или поне предполагат за тяхната неизчерпаема сила. В днешно време не е тайна, че шапките, шаловете и чантите могат да преобразят до неузнаваемост визията на човек, и точно това е причината те да бъдат най-креативният и най-подлежащ на интерпретации елемент от стила на всеки от нас.

 

Дамски чанти летни – ръка за ръка с чантата

Макар че нито един аксесоар не е задължителен при изграждането на завършена визия, чантите сякаш са запазили своето място в тоалета на хората завинаги. Тяхната функционалност ги поставя непрекъснато във фокуса на модните дизайнери, които не се боят да експериментират и да разчупват границите на познатото. Това важи с пълна сила и за тенденциите при чантите през лятото на 2022 година.

\"Дамски

Във вихъра на този моден сезон определено стои плетивото. Както и при дрехите, и при аксесоарите това ретро излъчване се синхронизира класически с плажните визии. Прекрасна компания на широките кройки и леките материи при облеклото правят чантите, изплетени от естествени или рециклирани материали. Размерът им наистина няма значение – от големите плажни торби до клъчовете, от нестандартни до класически форми – всичко се връзва с морето, всичко има място на пясъка. Самата атмосфера на сезона, усещането за свобода и необремененост също се отразяват в плетените чанти, които изглеждат непретенциозно и някак съвсем естествено до шезлонга на плажа.

Артистичността също намира своите проявления при плетивата. Освен разнообразните материали, и видовете плетки водят надпревара за сърцето на всеки през този сезон. Плетки тип „фигаро“ или „житен клас“ са често срещани в последните дизайнерски колекции, макар че абсолютният хит остава класическата еднолицева (и в повечето случаи обемна) плетка. Този тип изработка определено добавя нещо лично към плажната визия, защото подсказва за ръчния труд, вложен в направата ѝ.

Разгледайте и категорията ни за дамски рокли

 

 

 

Дамски чанти летни – ръка за ръка с чантата

Leave a Comment

КОЛИЧКА