Нестандартни мъжки облекла – част III

Летни дрехи мъжки – контрастни впечатления

\"Летни

Контрастното облекло е един тренд, който подчинява целия асортимент на мъжката мода. Среща се при банските костюми, виждаме го в обувките, в аксесоарите, в дрехите … контрастите са навсякъде. И макар че висшата мода гравитира върху играта на традиционните черно-бели форми, в ежедневния стил са добре дошли всякакви комбинации.

За да се постигне контрастна визия, най-добре е да се заложи на базовите цветове. Разнообразните нюанси също могат да си противоречат един на друг, което в случая е крайната цел, но създаденото впечатление може да варира според възприятията на аудиторията. Базовите цветове като синьо, жълто и зелено обаче със сигурност няма да оставят хората наоколо безразлични – те са интензивни и дори сами по себе си трудно могат да бъдат подминати. Ако се комбинират обаче с диаметрално противоположния край на цветовата палитра, впечатлението е гарантирано. Контрастната визия със сигурност има място на плажа – какво по-подходящо от една черно-бяла тениска на фона на синьото море?

Летни дрехи мъжки – небрежно, но стилно

За повечето хора дизайнерските идеи са далеч от ежедневното облекло, но тенденциите през лятото на 2022 всъщност са тук, за да ги опровергаят. Ако има един доминиращ стил в мъжката мода през този сезон, то това определено е небрежното, но стилно облекло. Как се постига то?

\"Летни

Първа спирка – ленените ризи. За тях няма правила – еднакво подходящи са и в ярки цветове и принтове, и изчистени и елегантни. Единственото важно е материята, която всъщност допринася за общото впечатление. Завръщането на ленените дрехи не е ново, но със сигурност е лятно, и колкото по-свободна е кройката на ризата, толкова повече се вписва тя и в нощните барове, и в почивката на плажа. Чудесна компания ѝ правят сламените шапки и прозрачните слънчеви очила.

Втора спирка – късите панталони. За да уравновесят свободната горна дреха, късите панталони през този сезон са с прави линии, леко вталени и едноцветни. В името на удобството материите могат да бъдат еластични, стига да „прибират“ малко силуета и да му придават елегантност. Място при късите панталони и шортите има скъсаният ефект, защото той добре кореспондира с цялостното впечатление за умишлена небрежност.

Трета спирка – обувките. Мъжката мода фаворизира маратонките и кецовете отдавна и лятото на 2022 не остава по-назад в това отношение. За завършване на визията могат да се подберат много разнообразни модели, ако те са достатъчно изчистени. С други думи, акцентът в небрежния стил не трябва да бъдат обувките, защото едни ярки кецове веднага ще „изискат“ да бъде променена концепцията на цялото облекло.

Ето така, с няколко лесни стъпки, умишлено небрежният, но актуален и модерен стил е постигнат.

Разгледайте и категорията ни за мъжки тениски

 

 

Летни дрехи мъжки – контрастни впечатления

Летни дрехи мъжки – небрежно, но стилно

Leave a Comment

КОЛИЧКА