Ключови цветове за A/W 24/25

WGSN и Coloro представят своите ключови цветове за A/W 24/25, които са съобразени с влиянията, които ще стимулират потребителите, включително с фокус върху благосъстоянието, креативността, околната среда и технологиите.

В Лондон, WGSN, глобалният авторитет в областта на потребителските и дизайнерските тенденции, и Coloro, глобалният авторитет в областта на бъдещето на цветовете,  обявиха цветовете, които ще бъдат приети до 2025 г.

В резултат на това  глобалната  цветова прогноза е в съответствие с влиянията, които ще тласкат потребителите, докато се насочваме към 2025 г., включително благосъстоянието, креативността, околната среда и технологиите.

Тъй като потребителите остават чувствителни и предпазливи за бъдещето, има нужда цветовете да направят повече и виждаме, че нюансите, които предлагат стабилност и увереност, излизат на преден план.

Клеър Смит, цветови стратег за WGSN, каза: „Нашите ключови цветове за A/W 24/25 отразяват необходимостта от стабилност, бягство от реалността и възстановяване. Затова цветовете, които се свързват с природата и благополучието, остават ключови, като тези възстановяващи нюанси внасят усещане за спокойствие и сигурност в живота. Тези нюанси също могат да работят в перфектна хармония един с друг и могат да създадат допълваща се палитра, когато се използват заедно”.

Сансан Чен, управляващ директор на Coloro, иновативната цветова система, използвана в прогнозата, каза: „Нашата мисия да постигнем отговорен цвят е очевидна по три начина. Първо, очакваме тези нюанси да имат дълготрайна привлекателност, надхвърляйки няколко сезона през 2024-25 г. Второ, системата на Coloro за организиране на цветовете по нюанс, лекота и наситеност гарантира, че тези нюанси могат да работят в перфектна хармония и да се допълват. Трето, ключовите цветове са преминали през проверката на здравето на Coloro, за да се потвърди, че всеки от тях е много постижим и с добри резултати от тестване на множество субстрати, включително полиестер, памук и найлон. Това гарантира, че фирмите не губят време или ресурси за цветове, които не са осъществими.“

И така: Ключовите цветове за A/W 24/25 са интензивна ръжда, среднощна слива, устойчиво сиво, хладно матча и смачкана кайсия.

Цвят на годината 2024: Кайсия Crush – 02465-27

\"Цвят

Кайсия Crush

WGSN за първи път прогнозира Кайсиев цвят като ключов цвят за A/W 23/24, съобразявайки се с фокус върху балансирания начин на живот, който подхранва тялото и ума. Преместването му в Цвят на годината 2024 означава значението на оранжевото като универсален, междусезонен нюанс. Отразявайки ангажимента на WGSN към дълголетието на цвета и целите за устойчивост, възстановяващите атрибути на Apricot Crush ще се харесат в модата, красотата, интериора и потребителските технологии.

Този балансиращ ярък е активиращ витаминен тон, който въплъщава цялостен спектър подход към здравето и благополучието. Обхващайки богатите на естествени витамини и антиоксиданти предимства на кайсиите и портокалите, той също черпи от красотата, открита в природата. Във времена на толкова много несигурност, Apricot Crush продължава да потвърждава своята важност, действайки като цвят, пълен с надежда и позитивност.

Intense Rust – 015-33-25 Интензивна ръжда

\"Цвят
WGSN оригинално изображение
Първа прогноза за A/W 23/24, Intense Rust се завръща в палитрата за A/W 24/25 като ключов цвят. Топлият и богат нюанс на Intense Rust е междусезонно кафяво, което предизвиква усещане за стабилност. Балансирайки лукса със суров, земен ръб, този цвят напомня за пръст, изпълнен с топлина и спокойни текстури. Той е вдъхновен от потребителите, които все повече ценят устойчивостта пред новостите, културата на препродажба и продуктите с дългосрочна привлекателност. Този цвят предава автентичност, тих лукс и насърчава връщането на класическия дизайн.

Среднощна слива – 151-22-09

\"Цвят

Среднощна слива
WGSN оригинално изображение
Midnight Plum е мощно тъмно лилаво, което се свързва с темите за изследване на космоса и метавселената. Изображенията на телескопа Джеймс Уеб на НАСА разкриха възможността за разкриване на мистерии за произхода на Вселената, позволявайки на цветовете в космоса да уловят нашето въображение. Оцветен тъмен, близък до черното, този цвят празнува тъмнината, свързвайки се с усещане за мистерия, както и с готически и ъндърграунд чувства. Това е в съответствие с нарастващото желание на потребителите за бягство от реалността.

Издържано сиво – 035-73-04

\"Цвят

Продължително сиво
WGSN оригинално изображение
Устойчивото сиво потвърждава продължаващото значение на неутралните и по-устойчивите цветови решения, което възхвалява рециклируемостта и стремежа към „точно достатъчно“. Представлявайки практичност и надеждност, този цвят е основополагащ и заземяващ с утилитарен ръб. Говори за насърчаване на баланса и забавяне, като вечен нюанс с междусезонна и дългосрочна привлекателност.

Cool Matcha – 055-85-20

\"Цвят

Готин мача
WGSN оригинално изображение
Cool Matcha е тониран пастел с успокояващо и спокойно качество. Свързвайки както природата, така и технологиите, той подчертава важността на развитието на естествените био и растителни материали, багрила, пигменти и енергийни източници. Тъй като потребителите продължават да се справят с чувството на безпокойство и стрес, ние търсим цвета, за да помогнем за успокояване на ума и да донесе усещане за почивка и размисъл. Cool Matcha е тих, успокояващ блед с терапевтично качество и е перфектната комбинация от растително зелено и внимателен пастел.

И всичко това може да разгледате като предложения, допълвани с нови и нови , в оn-line магазин за маркови дрехи  RS Passion

Leave a Comment

КОЛИЧКА