Стъпки за хубаво лято – част III

Тенденция обувки – предизвикателни и актуални: обувките на ток

\"Тенденция

Интензивният нощен живот през лятото няма как да игнорира обувките на ток. Тяхното предназначение е да правят впечатление, а впечатлението е всичко, от което се интересува съвременната висша вода. По тази причина и обувките на ток предлагат предизвикателство за всеки любител на модата със своите крайно различни, на моменти противоположни даже стилове.

Така нареченият „гладиаторски“ стил изплува на модните подиуми отново след кратко прекъсване. Той е част от по-общото влечение на модните дизайнери към възкресяването на плетките в облеклото и именно затова започва да се среща в последните колекции все по-често. Екстравагантността на тези обувки е безспорна, защото те могат да обхващат абсолютно целия крак, гарантирайки, че няма да останат незабелязани. Без значение в каква цветова палитра са, гладиаторските сандали и обувки на ток изглеждат зашеметяващо и са идеални за всеки нощен бар.

Като вариация на гладиаторския стил в модните колекции присъстват и каишките. Най-често на глезена, но не само, тези традиционни украшения правят обувките на ток по-лесни и по-удобни за носене. Когато са комбинирани с по-ниска обувка, създават ретро усещане, а прикачени към много високите токове, осигуряват безпрепятствено преминаване през лудите летни нощи.

Тенденция обувки – практични и необходими: чехлите

\"Тенденция

Нищо в света на обувките не напомня повече за лятото от чехлите. Подходът към тях зависи главно от вкуса на всеки човек, което е причина и по плажовете да може да се наблюдава огромно разнообразие. За по-лежерно плажуване непромокаемите чехли са абсолютно необходими – те не създават никакви главоболия, лесни са за носене и могат да изглеждат стилно, ако имат по-груб вид, едри надписи или огромни логота. В модните тенденции за лято 2022 и този тип чехли се придържат към базовите цветове, което допълнително улеснява комбинирането им с различни видове аутфит.

За съчетаването на удобството с висшата мода при чехлите е добра идея да са плетени и да имат интересни допълнения. Верижките са добре дошли тук, капсите – също, а за материала за направата им просто няма ограничения. Еднакво модерни и актуални са както челхите, изработени от дънков плат, така и от велур. Изкуствената кожа пък отразява няколко съвременни насоки – тя е едновременно свидетелство за по-екологичен и природосъобразен начин на живот и заедно с това добавя малко по-официален елемент към иначе непретенциозното плажно облекло.

Много хора казват, че визията започва с обувките и приключва с аксесоарите. Ако това е вярно, значи лято 2022 е идеалното време да развихрим нашето въображение, без да правим компромис нито с удобството, нито с практичността. В актуалните тенденции при обувките има за всекиго по нещо, което означава, че е по-лесно от когато и да било да изглеждаме добре.

Разгледайте и категорията ни за дамски панталони

 

 

Тенденция обувки – предизвикателни и актуални: обувките на ток

Тенденция обувки – практични и необходими: чехлите

Leave a Comment

КОЛИЧКА