Стъпки за хубаво лято – част II

Вид обувки – стилни и удобни: маратонките

\"Вид

Най-носеният и най-популярният вид обувки – маратонките – имат своето място в набиращите популярност тенденции и през летния сезон. Това е добре дошло за всички любители на удобството и свободата при движението, още повече за тези, които обичат да изследват не само морските плажове, но и планинските склонове. При маратонките и другите видове спортни обувки обаче цветът е само един: бяло, бяло и пак бяло.

Ако при всички останали обувки съревнованието е за необичайни цветове, то при маратонките състезанието е състезание по класика. Възможно най-универсалните и изчистени откъм дизайн маратонки са перлата във всяка визия. Да, в модните дефилета и този сезон видяхме някои интерпретации на текстурите, някои ексцентрични добавки, но тези идеи сякаш отстъпват пред необходимостта всеки човек да разполага в гардероба си с поне един чифт класически бели маратонки. Подходящи както за невзискателна вечер в бара, така и за покоряването на някой главозамайващ планински връх, маратонките отново са тук, за да затвърдят вечното правило: удобството преди всичко.

Вид обувки – елегантни и красиви: официалните обувки

\"Вид

Макар че лятото е сезонът на отпуските, не за всеки човек това са няколко почивни месеца. Колкото и да е неприятно, работата продължава и високите температури правят намирането на подходящи обувки за офиса още по-трудно. От гледна точка на модата обаче, летният работен ден в офиса всъщност е перфектна възможност човек да изглежда зашеметяващо.

Затова не е изненадващо, че при официалните обувки през този сезон вариациите сякаш са най-много. Първо започна експериментът с размера и вида на токчето – геометрични форми, по-груби силуети, верижки – колкото по-необичайна форма, толкова по-стилен вид. След това се намесиха популярните плетива, които при официалните обувки довеждат само до разнообразни подплати, придаващи обем и текстура на целия крак. Накрая се заговори и за върха на обувката, при който дизайнерите сякаш се разделиха на две големи групи. Част от модните колекции фаворизираха класическият заострен връх, докато останалите препращаха към класическите заоблени, дори квадратни завършеци.

Разгледайте и категорията ни за мъжки тениски

 

Вид обувки – стилни и удобни: маратонките

Вид обувки – елегантни и красиви: официалните обувки

Leave a Comment

КОЛИЧКА