Малко блясък и много стил – новите класики в гардероба – част III

Женски поли: Регентски стил – с какво да го комбинираме?

\"Женски

Най-лесната лична интерпретация на стила са флоралните рокли. Освободените им в повечето случаи силуети са идеални за морските плажове, а малкото аксесоари създават усещането за семпъл, но стилен вкус. Принтът на цветя подхожда на всеки, умее да подчертава тена на кожата и внушава ефирност и лекота, които така или иначе се асоциират с летния сезон. Идеята на регентския стил се крие в усещането за малко повече блясък в облеклото, което пък означава, че при която и да е флорална рокля може да се добави класически „царствен“ елемент, например перлено колие, големи обеци или ефектна диадема.

И тъй като стилът идва на мода през лятото, а и символизира разчупване на строгото консервативно облекло, късите поли отново са във вихъра си. Кройката им може да е разкроена или вталена, но дължината не стои под въпрос. За разлика от роклите, тук акцентът могат да бъдат самата пола и обувките, стига да са подбрани достатъчно ефектно. Цветове като пудра и бебешко синьо стоят напълно естествено, особено ако в материите преобладава сатен и тюл.

Вглеждайки се в модните тенденции в този стил, няма как да не се обърне внимание и на ръкавите. Принципът е очевиден – колкото по-набрани и обемни, толкова по-модерни. Бухналите ръкави имат своите предимства – променят силуета, комбинират се и с дънки, и с официални панталони, и с поли, не са твърде екстравагантни и могат да се намерят навсякъде. Дизайнерските колекции предлагат изобилие от интерпретации на този елемент, така че всеки може да открие по нещо за себе си в него.

Женски поли: Регентски стил – как да го разнообразим?

\"Женски

Регентският стил сам по себе си е достатъчно очарователен и многопластов, но в него се крие и доста свобода. Свобода, изразена не само в дрехите, а и в подхода към тях. По-консервативните елементи на стила като емблематичните перли например могат да се впишат почти във всяка визия, защото се вплитат лесно в аксесоари. Шапките, тази запазена марка на лятото, се комбинират с маратонки и дънки, но стоят модерно и при всяка рокля. Идеята е да се мисли извън стереотипите, да се разчупва стандартното и заедно с това да се добави нещо интересно и необичайно към иначе ежедневното ни облекло.

„Позлатен блясък“ вероятно не е определението, което ни хрумва, когато чуем за лятото, но скритият порив към артистичност, скрит в тези думи, със сигурност резонира с много от нас. Само си представете колко по-цветно, колко по-интересно и колко по-забавно би било лятото, ако можехме с един елемент, с един аксесоар само да преобразим начина, по който се обличаме. Актуалните тенденции не са само навигатор за това как да изглеждаме страхотно, те са и подтик да разнообразим, тактично напомняне винаги да търсим и да искаме нещо ново, нещо повече.

Разгледайте и категорията ни за дамски панталони

 

 

 

Женски поли: Регентски стил – с какво да го комбинираме?

Женски поли: Регентски стил – как да го разнообразим?

Leave a Comment

КОЛИЧКА